Vizyon ve Misyonumuz

08.12.2023 67

Vizyonumuz: Bilgi çağının teknolojilerini kullanabilen, ezberleyen değil bilgiye ulaşabilen, sosyal hayatta karşılaştığı sorunları barışçıl ve insani yollarla çözebilen öğrenciler yetiştirmek, geleceği bugünden yaşayarak okulumuzda kaliteyi yükseltmek için eğitim ve öğretimde örnek ve lider bir okul olmak.

Misyonumuz: Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerini temel bilgi ve becerilere sahip olmanın yanı sıra; kendisine ve başkalarına değer veren insanı ve tüm canlıları seven milli ve ahlaki değerlere saygılı Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilen Geçmişini bilen ve vatanını seven analitik düşünebilen özgüveni yüksek Geleceğe yönelik hedefleri olan hoşgörülü, beden ve ruh sağlığı yerinde, anadilini doğru ve etkin kullanabilen bireyler olarak yetiştirmektir. Mimar Sinan Ortaokulunun en temel amacı İyi insan yetiştirmektir. MOTTOMUZ : «HAYATA ADIM ADIM, BAŞARI BENİM ADIM»